A megdugott művészet

2009.12.12. 18:00

Mivel a lakótelep, ahol Hulláék élnek, Hulláék nélkül nem lenne olyan, amilyen, az önkormányzat illetékesei ezért aztán arra gondoltak, hogy a kerület legismertebb (és tulajdonképpen egyetlen) hullaházaspárja igazán megérdemelne végre egy emléktáblát.

Helyreigazítás: Az önkormányzat illetékesei természetesen nem gondoltak semmi ilyesmire, tulajdonképpen fogalmuk sem volt arról, hogy Hulláék egyáltalán léteznek, de aztán a lakossági nyomás (a kerületi havilapban nem eléggé lelkesen nyilatkozó képviselők meglincselése, valamint az egész lakótelepet mozgósító aláírásgyűjtés) végül megtette hatását.

Az indítványt ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el, a közbeszerzési pályázatot pedig a gerilla-avantgárdban utazó Hajdú & Társai Alkotói Csoport nyerte el, tegyük hozzá, Hulláék legnagyobb megelégedésére, Hajdú tevékenységét ugyanis már évek óta megkülönböztetett figyelemmel kísérik, igaz, útfelújításnak álcázott művészetüket nem értették meg azonnal. Pedig Hajdú és a kortárs faszok mindig is formabontó módon álltak hozzá a munkához. Művészi koncepciójuk lényege ugyanis mindössze annyi volt, hogy egy ködös hajnalon föltúrtak egy útszakaszt, aztán meg hagyták az egészet a francba. És miközben mindenki azt hitte, hogy akkor itt most megújul az aszfalt, Hajdúék magasról szartak az egészre, művészetük végtermékét pedig minden esetben úgy nevezték el, hogy „Világvárost szülünk a picsátokba!”.

Szimpatikus társaság, gondolták Hulláék, amikor először hajtottak bele autójukkal egy Hajdú-féle gödörbe.

-       „Megdugtuk a művészetet!” – gondolták szinte egyszerre. A Renault-juk volt a faszuk, de aztán a gépjármű különvéleményének adott hangot.

-       Hé, nemár, basszátok meg! Azt akarjátok, hogy belerokkanjak?!?

-       Hallgass, dugjad tovább!

És ekkor szálltak ki a gödörbe tövig hatoló Renault-ból, mert nagyon rá akartak már gyújtani egy cigarettára. Még a végére sem értek, amikor megjelent Hajdú meg a kortárs faszai. Közölték velük, hogy átköltöztetnék a kiállítást néhány utcával arrébb, szóval, húzzanak már innen a retkes faszba, mert különben szétbasznak mindenkit.

Hulláék nem mondtak ellen, Hajdú meg a kortárs faszai egyébként sem tűntek különösebben vonzónak, így hát aztán hazamentek, hogy lefotózzák az emléktáblájukat, amin az alábbi szöveg olvasható: 

 

Ebben a lépcsőházban él Hulla D. Károly és Hulla D. Károlyné, a kortárs összművészet indokolatlanul mellőzött alakjai. Nélkülük a lakótelep nem lenne ugyanaz, áldozatos tevékenységük hiányában még mindig ott tartanánk, mint ideköltözésük előtt.

 

Állíttatta a Lakótelepi Művészetpártoló Társaság, 2009. május 8-án

Kivitelező: Hajdú & Társai Alkotói Csoport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hulladekok.blog.hu/api/trackback/id/tr821593294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása