Az első halálkozás

2009.09.10. 18:00

Szóval, az úgy történt, hogy Hulla és az akkor még határozottan nem-Hulláné találkozót beszéltek meg a zsinihez. A későbbi Hulláné sört akart mindenáron (Hulla is, persze), meglehetősen idegesek voltak ugyanis. Az interneten történő ismerkedés árnyoldalait azonban fejtse ki, mondjuk a… ööö… a Gólem. A Gólem viszont valószínűleg baszik majd kifejteni. 

Beültek tehát valahová, rendeltek is derekasan. Mint tudjuk, a sörök fogyásával egyenesen arányos a gátlások levetkőzése. Aztán egyszer csak (nyilván órákkal később) közölte velük a pincér (vagy nő volt?), hogy ideje lenne elhúzniuk a picsába, mer’ zárnának, jól. Hulla és leendő Hulláné megfogadták a tanácsot, húztak is elfelé oda, amit a vendéglátó egység nyilván bölcsész diplomával rendelkező tagja volt szíves a figyelmükbe ajánlani. 

Átbotorkáltak tehát a későbbi Hulláné egykor volt kedvenc helyére, ahol is a korcsmárosné kivénhedt ábrázata fogadta őket, valamint a nyelőgépek nyolcvanas évek kísérleti szintipopját idéző kakafóniája. A galéria felől áradó seggszag gyermekkoruk kevésbé dicsőséges epizódjait idézte emlékezetükbe, az esztétikai élményekre (viaszkosvászon terítő, nikotintól elsárgult nyájlon függöny) azonban a lánynak kellet fölhívnia Hulla figyelmét, akinek ezidőtájt már egészen más dolgok jártak a fejében. 

Hulla persze nem bírt magával, hamarosan a tettek mezejére lépett. Ami úgy nézett ki, hogy megragadta az ekkor már félig-meddig Hulláné székét, hogy egy határozott mozdulattal ajkára tapassza (mármint nem a széket, nyilván). Hulláné született Rohad Aranka különösebben nem állt ellen, igaz, később Hulla szemére hányt. 

És most Vágássy Ferenc. 

Ari másnap egy nemakármilyen Hulla karjaiban ébredt, akivel azóta is boldogan él… amíg meg nem hulla. Pontosabban Hulláné.

A bejegyzés trackback címe:

https://hulladekok.blog.hu/api/trackback/id/tr961360992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása