Fogyasszunk, bátran

2009.09.15. 18:00

Hulláék alkoholisták. Hulláék láncdohányosok. Elég durván. Ráadásul részletekbe is bocsátkoznak. 

Töményet nem isznak, sört viszont de. Gyakorlatilag bármilyet, 4%-tól fölfelé. Távol áll tőlük a sörsznobizmus, mint olyan, mert totálisan mindegy nekik, hogy cseh az a sör vagy szlovák, vagy magyar vagy német, vagy lengyel vagy japán (tényleg, küldjön már valaki egy olyan jéghegyből összekutyultat, please, cserébe majd küldünk valami izét!), a lényeg, hogy ivásra érdemes alkoholmennyiség szerepeljen a címkéjén. 

Amikor igazán perverz hangulatban vannak, kizárólag izraeli sört isznak. (Esetleg kóser bort/pezsgőt.) A Maccabee igazán fasza, igaz, lövésük sincs a többi kósörről, de a Maccabee bejön (ízre, elsőre talán olyan, mint valami túlcukrozott Heineken, de érdemes megvárni a második/harmadik benyomást, megéri, tényleg), van is egy üres üvegük nosztalgiázási célzattal a konyhaszekrény tetején. Mert jól néz ki rajta a héber felirat. Meg azért is, mert Hulláék főállásban űzik a filoszemitizmust. Ami alkoholialiag is megnyilvánul, mert miért is ne éppen ott...


 

És akkor jöjjön a cigi… 

A nikotin jó, a kátrány még jobb, egyenesen a legjobb. Kiválóak együtt, na. Hulla kizárólag mentolosat szív, Hulláné meg nem. Hulláné időnként persze lenyúlja Hullát, ha rákíván, de mivel Hulla nem szívesen ad a cigarettájából, Hullánénak meg kell várnia, amíg Hulla beszámíthatatlanra issza magát. Mivel sörözéseiknek rendszerint a hullaház a vége, felvételüket kérték a Young European for the Binge Drinkin’ Society-be (YEBDS), vagyis az Európai Fiatalok a Kontrollálatlan Alkoholizálásért Szervezetébe. Válasz egyelőre nem érkezett, igaz, nem is nagyon reménykednek ilyesmiben.

Ha sörről van szó, Hulláék nem különösebben válogatósak. Ez már az első halálkozásuk alkalmával kiderült, gyakorlatilag a kocsma padlójáról is fölnyalták volna a sört, annyira ki voltak száradva. Föl is nyalták aztán, persze, mert nem volt pénzük újabb körre, a padlón meg volt bőséggel. De legalább sikerült beállniuk rendesen. 

Sör egyenlő filozófia. Húzzuk át, nem jó. Alkohol egyenlő filozófia. Ezzel már talán lehet kezdeni valamit. Mindenesetre, hányjuk meg a dolgokat. Aztán majd valaki föltakarítja. Akinek ez a dolga. Ha meg nem vállalkozik rá senki, hát ott marad. Érdekli a fenét. A lényeg, hogy nyomot hagyjunk. Észrevehetőt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hulladekok.blog.hu/api/trackback/id/tr981386687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása